Πώς η Κβαντική Βιοανάδραση βοηθά στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης;

Πώς η Κβαντική Βιοανάδραση βοηθά στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης;

Η πιο συνηθισμένη μορφή απώλειας μαλλιών είναι η ανδρογενετική αλωπεκία, που  εμφανίζεται ως ανδρική ή γυναικεία τριχόπτωση. Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι γενετική και επηρεάζει περίπου 50 εκατομμύρια άνδρες και 30 εκατομμύρια γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης σύμφωνα με τις στατιστικές, η τριχόπτωση που εμφανίζεται στην ηλικία των 50 ετών επηρεάζει περίπου το ήμισυ των ανδρών και το ένα τέταρτο των γυναικών παγκοσμίως.

Οι άνθρωποι έχουν μεταξύ 100.000 και 150.000 τρίχες στο κεφάλι τους. Ο αριθμός των κλώνων που συνήθως χάνονται σε μια μέρα ποικίλλει κατά μέσο όρο μεταξύ 50 και 100. Για να διατηρηθεί ένας κανονικός όγκος, τα μαλλιά πρέπει να αντικατασταθούν με τον ίδιο ρυθμό με τον οποίο χάνονται. Τα πρώτα σημάδια αραίωσης των μαλλιών που συχνά παρατηρείται είναι οι περισσότερες τρίχες απ ‘ότι συνήθως που μένουν στη βούρτσα μετά το χτένισμα ή στο μπάνιο μετά το λούσιμο. Η παρατήρηση αυτή μπορεί να είναι τρομακτική και για αυτό η τριχόπτωση μπορεί να προκαλέσει ψυχολογική δυσφορία και στρες. Η ανάγκη θεραπείας της τριχόπτωσης έχει δημιουργήσει μια βιομηχανία αξίας 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με προϊόντα που κυμαίνονται από συμπληρώματα διατροφής σε σαμπουάν, κράνη με λέιζερ και χειρουργικές επεμβάσεις.

Αιτίες

Το στρες είναι ένα κοινό ερέθισμα και γνωστός αιτιώδης παράγοντας των διαταραχών της τριχοφυΐας και της τριχόπτωσης. Η ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη, επηρεάζει τη λειτουργία και την κυκλική ρύθμιση του θυλακίου της τρίχας. Η σχέση μεταξύ ψυχο-συναισθηματικού στρες και απώλειας μαλλιών είναι ψυχοφυσιολογική. Πρόκειται για δερματικά προβλήματα που έχουν φυσιολογική βάση, αλλά μπορούν να επιδεινωθούν από το άγχος και άλλους συναισθηματικούς παράγοντες που προκαλούν απώλεια μαλλιών.

Τα υγιή μαλλιά είναι εν μέρει αποτέλεσμα επαρκούς παροχής οξυγόνου στα μαλλιά. Τα θυλάκια τρίχας ευδοκιμούν σε θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο που παρέχονται από τα τριχοειδή αγγεία. Η έλλειψη οξυγόνου επηρεάζει όλα τα κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων της τρίχας και μπορεί να προκαλέσει πρόωρη αραίωση μαλλιών και απώλεια μαλλιών.

Υπάρχουν πολλές ακόμη αιτίες απώλειας μαλλιών όπως τραύματα, σοβαρό άγχος, ορμονικές ανισορροπίες, κληρονομικότητα, αυτοάνοσες ασθένειες, υποθυρεοειδισμός, υπερθυρεοειδισμός, διαβήτης, χρόνιες φλεγμονές, χημειοθεραπεία, χημικά προϊόντα μαλλιών, παρενέργειες φαρμάκων. Οποιοδήποτε φάρμακο που επηρεάζει την ισορροπία ορμονών του σώματος όπως το αντισυλληπτικό χάπι, η θεραπεία υποκατάστασης ορμονών, τα στεροειδή ή τα φάρμακα ακμής, μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση. Επίσης ορισμένες θεραπείες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία μυκητιασικών λοιμώξεων μπορεί να προκαλέσουν μαζική απώλεια μαλλιών. Άλλοι σημαντικοί παράγοντες είναι η ανεπάρκεια βιταμινών και αμινοξέων, οι ακραίες δίαιτες και η τοξικότητα από βαρέα μέταλλα.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα εξήγηση για την απώλεια των μαλλιών είναι η γήρανση του τριχοθυλακίου. Κανονικά, η ανανέωση του θύλακα της τρίχας επιτυγχάνεται με τα βλαστοκύτταρα που σχετίζονται με κάθε ωοθυλάκιο. Η γήρανση του θύλακα της τρίχας φαίνεται να προκαλείται από μια συνεχιζόμενη απόκριση του οργανισμού σε κυτταρικό στρες το οποίο προκαλεί βλάβη στο DNA που συσσωρεύεται στην ανανέωση των βλαστοκυττάρων κατά τη διάρκεια της γήρανσης και σχετίζεται με τη μείωση των τελομερών.

 

Πρόταση αντιμετώπισης

Η Κβαντική Βιοανάδραση επικεντρώνεται στην αναγνώριση και αντιμετώπιση της αιτίας, όχι μόνο του συμπτώματος. Στη πρώτη συνεδρία μπορεί να αξιολογηθεί η συγκεκριμένη αιτία της τριχόπτωσης  και έπειτα να γίνει η κατάλληλη παρέμβαση. Δίνεται μια έκθεση αξιολόγησης του οργανισμού και των στρεσογών του, έκτασης 35 σελίδων, στην οποία περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικές με τις αιτίες που μπορεί να προκαλούν τριχόπτωση ή και άλλα συμπτώματα.

Ενδεικτικά, παρέχει προγράμματα: για τη μείωση του ‘balding stress’(του στρες που προκαλείται από την αραίωση των μαλλιών), για την αντιγήρανση σε κυτταρικό επίπεδο, για την εξισορρόπηση των ορμονών, για την διέγερση των βλαστοκυττάρων στα θυλάκια της τρίχας, για την ανίχνευση και την επανεκπαίδευση του DNA, για την οξυγόνωση με την αύξηση της  ροής του οξυγόνου σε κάθε κύτταρο και σε ολόκληρο το σώμα.

Τα προγράμματα που μπορούν να επιλεχθούν ποικίλουν, δεδομένου ότι ο καθένας είναι μοναδικός, με διαφορετική βιοχημική ταυτότητα και είναι σημαντική η αξιολόγηση της αιτίας του συμπτώματος αρχικά και έπειτα η εστίαση των συνεδριών στους παράγοντες εκείνους που  προκαλούν την τριχόπτωση.

Η Κβαντική Βιοανάδραση αποτελεί:

  • Την λιγότερο τοξική και επεμβατική παρέμβαση
  • Την πιο ολιστική και εναλλακτική θεραπευτική επιλογή
  • Τρόπος για την λήψη περισσότερων πληροφοριών και επιλογών σχετικά με τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για τη φροντίδα των συμπτωματικών ατόμων
  • Τρόπος για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής έγκαιρα, με ψυχολογικές και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις

0 Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

error: Content is protected !!